MENU

Víme, co jíme a pijeme?

Bratislavské vepřové plecko

Suroviny:

Vepřová plec, olej, sůl, cibule, mrkev, celer, rajský protlak, citron, smetana, mléko, mouka hladká, sterilované okurky a hrášek.

Postup:

Opláchnuté maso svineme, jako závin, upevníme motouzem, osolíme. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova. Do základu přidáme připravené maso, opečeme a přidáme rajský protlak, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Maso vyjmeme ze šťávy, zbavíme motouzu a nakrájíme. Šťávu vydusíme zaprášíme moukou osmahneme, zalijeme vodou, dochutíme citrónovou šťávou rozmícháme a dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a smetanu a přidáme sůl. Provařenou omáčku cedíme přes hustý cedník a přimícháme do ní nakrájenou zeleninu - mrkev, celer, okurky a hrášek. Omáčku znovu krátce povaříme.


Jídla

Nápoje

Nepřehlédněte

  • Úřední hodiny o prázdninách
  • Potřeby pro žáky na šk. rok 2025/2026

Zobrazit více

Kalendář

V nejbližší době nejsou žádné události

 
Celý kalendář

Vlastníme certifikát
Cambridge English Exam
Preparation Center
Asociace
Cambridgeských
škol v ČR
Město Plzeň Centrum robotiky Fakultní škola FPE ZČU v Plzni Celé Česko
čte dětem
Partnerská škola
v Markersbachu
Partnerská škola
ve Furth im Wald
Jsme zapojeni
do projektu
Příběhy bezpráví
PROSIT v Plzni Šablony I. Šablony II. Šablony III. OP JAK Digitalizujeme školu Obědy do škol

Kontakt

Telefon:
+420 378 028 441

E-mail:
sekretariat@zs21.plzen-edu.cz

Adresa školy:
Slovanská alej 13
326 00 Plzeň

IČ: 66362521

Číslo účtu školy:
4833890237/0100

ID datové schránky:
yhqmv9g

Foxprofi, výroba webových stránek, webdesign