21. ZŠ
Plzeň

Školní jídelna / Víme, co jíme a pijeme?

Víme, co jíme a pijeme?

Bratislavské vepřové plecko Bratislavské vepřové plecko

Suroviny:

Vepřová plec, olej, sůl, cibule, mrkev, celer, rajský protlak, citron, smetana, mléko, mouka hladká, sterilované okurky a hrášek.

Postup:

Opláchnuté maso svineme, jako závin, upevníme motouzem, osolíme. Oloupanou na drobno nakrájenou cibuli osmažíme do růžova. Do základu přidáme připravené maso, opečeme a přidáme rajský protlak, mírně podlijeme a dusíme do měkka. Maso vyjmeme ze šťávy, zbavíme motouzu a nakrájíme. Šťávu vydusíme zaprášíme moukou osmahneme, zalijeme vodou, dochutíme citrónovou šťávou rozmícháme a dobře provaříme. Během varu přilijeme mléko a smetanu a přidáme sůl. Provařenou omáčku cedíme přes hustý cedník a přimícháme do ní nakrájenou zeleninu - mrkev, celer, okurky a hrášek. Omáčku znovu krátce povaříme.


Jídla

Nápoje

Město Plzeň

Logo města Plzně

Kalendář

<<  Září 2021  >>

PoÚtStČtSoNe
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Jídelníček

Celé Česko čte dětem

Celé Česko čte dětem

Jsme zapojeni do projektu Příběhy bezpráví

Příběhy bezpráví

 

© 2007 - 2021 - 21. ZŠ Plzeň, design FoXprofi.com

Mapa stránek