21. ZŠ
Plzeň

GDPR

Škola a ochrana osobních údajů

21. základní škola Plzeň, Slovanská alej 13, příspěvková organizace, IČ 66362521 – dále jen 21. ZŠ Plzeň jako správce osobních údajů zpracovává údaje v níže uvedených případech.

Na školu je možné se k uplatnění práv v oblasti osobních údajů obracet prostřednictvím datové schránky, ID DS yhqmv9g, emailem na adrese sekretariat@zs21.plzen-edu.cz nebo poštou na adresu 21. základní škola Plzeň, Slovanská alej 13, příspěvková organizace, se sídlem, Slovanská alej 13, 326 00 Plzeň.

Výše uvedenými způsoby je možné se v relevantních případech na školu obracet za účelem uplatnění práva na přístup k osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování, vznést námitku proti zpracování, jakož i při uplatnění práva na přenositelnost údajů a dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů. Výše uvedenými způsoby se mohou subjekty údajů na školu obracet v případě údajů zpracovávaných na základě souhlasu rovněž za účelem odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů.

Jmenovaným pověřencem pro školu je Ing. Jiří Baumruk, tel. č. 37 803 2207, email: baumruk@plzen.eu

Pro zajištění vedení dokumentace školy, v souladu s ustanovením § 28 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, zpracovává škola o žácích následující typy údajů:

jméno a příjmení; rodné číslo (popřípadě datum narození, nebylo-li rodné číslo žákovi přiděleno); státní občanství; místo narození; místo trvalého pobytu, popřípadě místo pobytu na území České republiky podle druhu pobytu cizince nebo místo pobytu v zahraničí, nepobývá-li žák na území České republiky; údaje o předchozím vzdělávání, včetně dosaženého stupně vzdělání; datum zahájení vzdělávání ve škole; údaje o průběhu a výsledcích vzdělávání ve škole; vyučovací jazyk; údaje o znevýhodnění žáka; údaje o mimořádném nadání žáka; údaje o podpůrných opatřeních poskytovaných žákovi školou, a o závěrech vyšetření uvedených v doporučení školského poradenského zařízení; údaje o zdravotní způsobilosti ke vzdělávání a o zdravotních obtížích, které by mohly mít vliv na průběh vzdělávání; datum ukončení vzdělávání ve škole.

Osobní údaje jsou rovněž zpracovávány při vedení následujících agend:

  • Přijetí ke vzdělávání, odklady školní docházky, sdělení o vzdělávání v cizině (školský zákon)
  • Evidence úrazů v knize úrazů (školský zákon, vyhláška č. 64/2005 Sb.)
  • Vedení záznamů v třídní knize (školský zákon)
  • Žádosti o přestup (školský zákon)
  • Posudky zdravotní způsobilosti (škola v přírodě, výuka plavání... – školský zákon)
  • Uvolnění žáka z vyučování (školský zákon)
  • Stravování žáka (školský zákon, vyhláška č. 107/2005 Sb.)
  • Orientační testování nezletilého žáka na přítomnost OPL (školský zákon)
  • Prezentace školy (oprávněný zájem školy, souhlasy se zpracováním osobních údajů)
  • Seznámení se školním řádem a školním vzdělávacím programem (školský zákon)
  • Žádost o zahájení a rozhodnutí o ukončení individuálního vzdělávání (školský zákon)
  • Kamerové systémy (oprávněný zájem školy – zajištění bezpečnosti osob a majetku)
  • Smluvní agenda školy, provozní agenda školy (plnění smluv)
  • Pedagogická agenda a korespondence (školský zákon)
  • Vedenípersonální a mzdové agendy zaměstnanců školy (zákoník práce,…)
  • Ekonomická agenda (plnění právní povinnosti - např. zákon o účetnictví,…)

Výše vymezené údaje se dále v souladu s příslušnými právními předpisy mohou v některých případech předávat školskému poradenskému zařízení (např. Pedagogicko-psychologická poradna), jinak pouze osobám, které svůj nárok prokáží oprávněním stanoveným školským zákonem nebo zvláštním zákonem (např. Policie ČR, soudy, OSPOD).

Osobní údaje jsou uloženy po dobu stanovenou Spisovým a skartačním plánem školy.

Osobní údaje nebudou předávány do třetích zemí.

Při zpracování osobních údajů nedochází k automatizovanému rozhodování.

Dozor v oblasti ochrany osobních údajů vykonává Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

Město Plzeň

Logo města Plzně

Kalendář

<<  Září 2018  >>

PoÚtStČtSoNe
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Celé Česko čte dětem

Celé Česko čte dětem

Jsme zapojeni do projektu Příběhy bezpráví

Příběhy bezpráví

 

© 2007 - 2018 - 21. ZŠ Plzeň, design FoXprofi.com

Mapa stránek